Ben jij
Zoniet, kun je deze site dan doorsturen naar dit persoon?

Joop van Oosterom ?

 
 
 
 info

more

Ik heb deze site speciaal gemaakt voor Joop van Oosterom
om te bezoeken dithuiszalbestaan.org

silhouet Joop van Oosterom Joop van Oosterom portret profiel Joop van Oosterom

Excuses voor mijn slechte vertaling naar Nederlands

Joop van Oosterom (geboren 12 december 1937, Hilversum) is een Nederlandse miljardair en schaken liefhebber. Gedurende vele jaren heeft hij het jaarlijkse Melody Amber toernooi georganiseerd in Monaco, waar van wereldklasse grootmeesters snelle en blinddoek spelletjes te spelen.

Van Oosterom was een sterke correspondentie schaker, maar leed een zware beroerte enkele jaren geleden. Toch besloot hij de wereld correspondentie schaakkampioenschap succes en werd de 18e wereldkampioen in Correspondence Chess. Deze prestatie is echter, is bekritiseerd, want op het moment van het kampioenschap van Oosterom had gehuurd grootmeester Jeroen Piket als zijn persoonlijke secretaresse. Eerder had van Oosterom had twee Nederlandse Masters op zijn loonlijst wiens taak het was om zijn correspondentie wedstrijden te analyseren. Schaken auteur Tim Krabbe schreef: "De Turk werd bediend door William Schlumberger, Mephisto werd geëxploiteerd door Isidore Gunsberg, Ajeeb werd bediend door Harry Pillsbury en Joop van Oosterom wordt beheerd door Jeroen Piket." [1] Hij niet op bij slechts een Wereld Correspondentie Chess Championship titel, won hij ook de 21ste WK finale in correspondentieschaak, zijnde de eigenlijke kampioen van ICCF.

---

GMC Joop van Oosterom is geboren in Nederland op 12 december 1937, vijf dagen na Max Euwe de wereldtitel verloren. Zijn eerste opmerkelijke succes bij schaken deed zich voor in april van 1955, toen hij het Nederlands Jeugd Kampioen in Enschede. Toch zou de financiële en professionele belangen al snel scheiden hem van concurrerende schaken voor vele decennia.

In 1966, twee ex-IBM medewerkers, Van Oosterom en JC Mol, oprichter van het Center Automation Volmac, de eerste Nederlandse software bedrijf. In 1988 Volmac ging het publiek en Van Oosterom en Mol werd multi-miljonairs, het verkrijgen van contanten en aandelen voor hun belang in de onderneming. Volgens de Nederlandse financiële tijdschrift "Quote 500", aldus Van Oosterom de rijkdom van dit moment geschat op meer dan $ 1 miljard euro.

In de vroege jaren 1980 Van Oosterom was zeker genoeg om aandacht te besteden aan zijn eerste liefde. Hij speelde in een aantal van de correspondentie evenementen, waaronder het winnen van de drie-kwart-finale kandidaten deel van de 14e World Championship die begon november 1987, en werd bekroond met de CC-IM titel als gevolg. In februari van 2005, Van Oosterom bereikt zijn levenslange doel als hij de 18e World Chess Correspondentie Kampioen. Hij bekroond dit succes door zich de 21ste World Chess Correspondentie Kampioen in 2007 ook.

Een echte filantroop, Van Oosterom werd betrokken bij schaken sponsoring, door de Association Max Euwe dat hij opgericht. Vanaf 1992, begon hij de innovatieve Melody Amber toernooi te sponsoren, waarbij toonaangevende GM in zowel snel als "blinddoek" games. Dit toernooi werd jaarlijks uitgevoerd voor 20 jaar. -> Site voor Joop van Oosterom

----

Jan Mol en schaakgenie Joop van Oosterom waren IBM medewerkers toen ze besloten in 1966 het opzetten van eerste software Holland's waaraan zij de naam Volmac. Dit was een groot succes en levert administratieve software aan de Nederlandse overheid en het opkopen van andere software huizen. Ze waren zo succesvol dat in 1988 werd besloten om het bedrijf drijven. Vier jaar later de Franse softwaregroep CAP Gemini Sogeti kocht de rest van het bedrijf. Beide mannen met pensioen rijk. Mol is sinds investeerde zijn fortuin, dat nu wordt geschat op een waarde te zijn in de regio van $ 500m. Zijn zoon Michiel, geboren in 1969, was dus in staat om de vruchten van werk van zijn vader te genieten. Hij is afgestudeerd in de informatica aan de Universiteit van Leiden en in 1993 Lost Boys opgericht met twee vrienden, het ontwikkelen van software voor het ontwikkelen van CD-Rom markt. De groei van het internet leidde het bedrijf tot internet software te ontwikkelen en het is ook gediversifieerd in game software. In 1999 werd het bedrijf betrokken bij de Formule 1 rug Jos Verstappen. In 2002 Lost Boys fuseerde met het Zweedse IconMedialab. Mol bleef op het bord, maar hield de Lost Boys Games divisie en ging over tot een nieuw bedrijf genaamd Media Republic, met als doel nieuwe technologie te gebruiken om producten op de markt vast te stellen. Lost Boys Games is getransformeerd in 2004 in een nieuw bedrijf genaamd Guerrilla Games en aan het einde van 2005 werd dit verkocht aan Sony. Mol werd een aanhanger van Christijan Albers na Verstappen verlaten F1 en in 2006 leidde de groep van investeerders die samen een F1-deal te kopen in Spyker Cars en, tegelijkertijd, de overname van de Midland F1-team. Mol is nu een belangrijke aandeelhouder van Spyker en in september 2006 werd benoemd tot directeur van Spyker F1 voor een periode van vier jaar. -> Site voor Joop van Oosterom

---

De Nederlandse miljonair en schaken sponsor Joop van Oosterom is uitgeroepen tot het Correspondence Chess wereldkampioen na het voltooien van de 18e Kampioenschap met een enorme ongeslagen score van 11/14, waarvan acht overwinningen en zes remises. De heer Van Oosterom maakte zijn fortuin als oprichter van de Volmac Software Group en hun team domineerde de Nederlandse scene voor vele jaren.

Zodra hij met pensioen ging de heer Van Oosterom vormden de Association Max Euwe genoemd naar de Nederlandse wereldkampioen die de titel aan Alexander Aljechin verloren in 1937 vijf dagen voor Van Oosterom was geboren. De vereniging ondersteund vele mooie toernooien, waaronder een reeks van evenementen die over de hele wereld tussen de veteranen en de dames en vernoemd naar een beroemde dans die zijn oorsprong in de zaal.

Maar de vereniging de meest populaire evenement is het jaarlijkse Melody Amber Blindfold en Rapid Chess toernooi dat heeft aangetrokken vrijwel alle toonaangevende speler bar Garry Kasparov, en deze nog wel elk jaar plaats in Monaco.

Het duurde van Oosterom minder dan twee jaar om de wereld titel die ik begrijp winnen is vrij snel werk in Correspondence Chess termen. Ziekte dwong hem zich terug te trekken uit de 14e finale en hij werd tweede in de 15e.
-> Site voor Joop van Oosterom

---

De Amber Chess Tournament (officieel de Amber Snelle en Blindfold Chess Tournament, voorheen Melody Amber) was een jaarlijkse invitation-only event voor enkele van de beste spelers ter wereld, van 1992 tot 2011. Sinds de tweede editie, het evenement op unieke wijze gecombineerd blindschaak en snelheid schaken, en is gehouden in Monte Carlo. Het toernooi wordt gesponsord door de Nederlandse zakenman en wereldkampioen correspondentieschaak, Joop van Oosterom. Vernoemd naar zijn dochter, wordt het toernooi meestal in maart.

De speler met de meeste algemene titels (vanaf 2010) is Vladimir Kramnik, met zes. Viswanathan Anand is de enige speler te hebben won zowel de snelle en blinddoek gebeurtenissen in hetzelfde jaar (hij deed het twee keer, in 1997 en 2005). De snelste gebeurtenissen zijn gewonnen door Anand (negen keer), en de meest blinddoek gebeurtenissen zijn gewonnen door Kramnik (negen keer).

Bijna elke speler van wereldformaat heeft gespeeld in het toernooi, maar Garry Kasparov. [1] Vassily Ivanchuk is de enige speler te spelen in alle 20 edities.

De 20e Amber toernooi werd gehouden in 2011 in Monaco, net als de eerste Amber Toernooi.
-> Site voor Joop van Oosterom

---

De titel grootmeester wordt toegekend aan een sterke schakers van de wereld schaken organisatie FIDE. Naast Wereldkampioen, Grootmeester is de hoogste titel die een schaker kan bereiken. Eenmaal bereikt, wordt de titel voor het leven. In schaken literatuur wordt meestal afgekort tot GM (dezelfde, FM staat voor FIDE Master en IM for International Master). De afkorting IGM voor Internationale Grootmeester kan soms ook terug te vinden, met name in oudere literatuur.

GM, IM en FM staan ​​open voor zowel mannen als vrouwen. In 1978, Women's World Champion Nona Gaprindashvili werd de eerste vrouw van de GM-titel te ontvangen, door een bijzonder besluit van de FIDE. De eerste vrouw die in aanmerking komen voor de mannen de titel door middel van prestatie in toernooi was Susan Polgar in 1991. Sinds ongeveer 2000 zijn de meeste van de top 10 vrouwen hielden de GM-titel. Een aparte geslacht gescheiden titel, WGM for Woman Grandmaster, is ook beschikbaar. Het wordt toegekend aan vrouwen die het bereiken van een niveau van vaardigheid tussen die van een FIDE meester en een Internationaal Meester.

FIDE prijzen afzonderlijke Grandmaster titels aan componisten en oplossers van de schaakproblemen (zie de lijst van grootmeesters voor het schaken samenstelling). De Internationale Correspondentie Schaakbond kent de titel van internationale correspondentie schaakgrootmeester. -> Site voor Joop van Oosterom

---

Correspondentie schaken schaak gespeeld door verschillende vormen van lange-afstand correspondentie, meestal door middel van een correspondentie schaak-server, via e-mail of via de post, minder gemeenschappelijke methoden die zijn toegepast omvatten fax en postduif. Het is in tegenstelling tot over-de-board (OTB) schaken, waarbij de spelers zitten een schaakbord tegelijk (of wellicht afstand afspelen tegelijk).

Correspondentie schaken kunnen mensen of clubs die zich geografisch ver van elkaar af te spelen zonder de vergadering in persoon. Deze verre relaties zijn slechts een van de vele verschillende beroepen van correspondentieschaak [1] De lengte van een spel gespeeld door correspondentie kan variëren afhankelijk van de gebruikte methode om de bewegingen te brengen:. Een spel gespeeld via de server of per e-mail zou kunnen duren niet meer dan een paar dagen, weken of maanden, maar een spel gespeeld met de post tussen de spelers in de verschillende landen zou kunnen duren meerdere jaren. -> Site voor Joop van Oosterom

   
 
 
Kun jij deze site doorsturen naar Joop van Oosterom