Ben jij
Zoniet, kun je deze site dan doorsturen naar dit persoon?

Jan Onderdijk ?

 
 
 
 info

more

Ik heb deze site speciaal gemaakt voor Jan Onderdijk
om te bezoeken dithuiszalbestaan.org

silhouet Jan Onderdijk Jan Onderdijk portret profiel Jan Onderdijk

Excuses voor mijn slechte vertaling naar Nederlands

Jan Onderdijk, oprichter en voormalig eigenaar van Transol en Rijkman Groenink, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN Amro.

---

Onderdijk (74) celebrates his second state pension for almost-anniversary, but still has enough energy to undertake. The former oilman has teamed with Marcel Poecke (# 53) and Rijkman Groenink an interest in Energy Oranje Nassau. The profit of the company fell from € 394 million in 2009 to € 59 million in 2010. Not because it suddenly goes bad, but by revaluations. Add to that his interest in the North Sea Group, a turnover of € 7.5 billion (!), And we can output nearly doubled under the dikes.

----

Oranje-Nassau Energie BV (ONE) is een in Nederland gevestigde energie-exploratie en productie bedrijf. Het houdt zich bezig met acquisitie, exploratie en productie van olie en gas. Het bedrijf beschikt over olie en gas activa in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Columbia en Gabon. Zij is eigenaar van meer dan 30 acquisities en desinvesteringen tot datum. Eerder was het bedrijf een dochteronderneming van Oranje-Nassau Groep BV In mei 2009 heeft Oranje-Nassau Groep verkocht ONE om de groep bestaat uit ONH BV, Dyas Britse Limited en Sumitomo Corporation. ONH gehouden ONE en verwierf de Nederlandse activa, de activa en Gabon een minderheidsbelang in de offshore Britse Buzzard olieveld. In 2011 kocht het bedrijf Cirrus Energy Corporation en is overeengekomen de voorwaarden voor de verwerving van 41,7% belang in de Q16a licentie van Nederlandse Aardolie Maatschappij BV (NAM). ONE heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland.

Oranje-Nassau Energie BV - Oil & Gas - aanbiedingen en allianties profiel biedt u een uitgebreide data-en trend-analyse van een fusie van het bedrijf en overnames (M & A) en financieringen. Het rapport geeft gedetailleerde informatie over M & A, Eigen vermogen / schuld aanbod, Private Equity, Venture financiering en partnerschap transacties geregistreerd door het bedrijf over een periode van vijf jaar. Het rapport toont gedetailleerde vergelijkende gegevens over het aantal deals en hun waarde onderverdeeld naar veel soorten, markten en regio's, naast aandacht voor de onderneming belangrijke recente financiële deals. -> Site voor Jan Onderdijk

----

De ABN AMRO Bank NV te Amsterdam, een Nederlandse bank die werd in 1991 opgericht door de fusie van twee banken ABN AMRO en. Op 1 Juli 2010 geleid tot de huidige structuur van de bank door de fusie van ABN AMRO Bank NV met Fortis Bank (Nederland) NV, de nieuwe fusiebank dan ABN AMRO Bank NV actief is. ABN AMRO is 100% van de Nederlandse staat.

De Bank heeft een lange geschiedenis van fusies en overnames achter de rug. Bij Fortis pagina terug te gaan naar het begin van R. Mees & Zoonen, waarvan de oorsprong ligt in 1720. De oorspronkelijke ABN AMRO in 1991 met de fusie van de Algemene Bank Nederland (ABN) en Amsterdam-Rotterdam Bank (AMRO) opgericht. ABN zelf in 1964 uit een fusie van de Nederlandsche Handel-Maatschappij (opgericht 1824) en de Twentsche Bank (opgericht 1861) ontstaan, die ook AMRO in 1964 door de fusie Rotterdamsche Bank (opgericht 1863) en de Amsterdamsche Bank (est 1871 ). [2] In 2007 toen ABN AMRO was de op een na grootste bank van Nederland en de op zeven na grootste in Europa (door de totale activa) met vestigingen in 63 landen en 110.000 medewerkers. Het tijdschrift The Banker en de Fortune Global 500 lijst van de ABN AMRO in 15e plaats van 's werelds grootste banken.

In april 2007 werd bekend dat willen de Royal Bank of Scotland (RBS), de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis en het Spaanse Banco Santander, ABN AMRO verdeeld onder elkaar. Analisten schatten de waarde van de voorgestelde transactie om ongeveer 65 miljard euro. RBS was vooral geïnteresseerd in de VS en de investment banking-dochter. Santander was het bedrijf in Brazilië en Italië over te nemen en te kopen van Fortis, de Nederlandse retail banking en vermogensbeheer. Andere kant, het voordeel van de beheer van een fusie met ABN AMRO, de Britse bank Barclays. Op 23 April 2007 gaf Barclays en ABN AMRO aangekondigd dat zij heeft ingestemd met een minnelijke overname van de Nederlandse bank. De aankoopprijs moet rond de 70 miljard euro en zal voornamelijk worden bereikt door de uitwisseling van Barclays aandelen.

In februari 2007 heeft de bank kwam op verzoek van de partijen om hun hedge fund TCI in het nieuws, omdat hij zich uitsprak voor een verbetering van de winst. Dit moet worden bereikt in de mening van TCI door een onmiddellijke, tijdelijke einde van de overnames en de verkoop van onrendabele lijnen van het bedrijfsleven.

Kort na de voorgenomen overname werd aangekondigd, aldus een woordvoerder van Barclays, naast dat ze Amerikaanse dochteronderneming LaSalle Bank Corp verkopen van ABN Amro voor 15,5 miljard euro aan Bank of America. [5] Deze procedure was als defensieve gifpil van de ABN AMRO Raad van Bestuur tegen de vijandige overname begrepen als de Royal Bank of Scotland was met name geïnteresseerd in deze dochteronderneming.

Op 26 April werd bijeengeroepen een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van ABN AMRO. Er werd besloten dat moet worden verkocht of gesloopt en ABN AMRO ook verwijzen naar het overnamebod door Santander, Fortis en RBS moet worden overwogen. Bijgevolg heeft de Algemene Vergadering niet akkoord met de verrassende verkoop van LaSalle Bank aan Bank of America, dat deze aandeelhouder wensen tegengegaan. Word Foremost onder de aandeelhouders op zijn beurt was de hedge fund TCI.
-> Site voor Jan Onderdijk

Op 27 April 2007, kondigde de Nederlandse aandeelhouders vereniging van VEB tegen de verkoop van LaSalle. Gestopt [6] Een Nederlandse rechtbank van koophandel daarop de verkoop. De rechtbank gezien het belang van de aandeelhouders om beter te profiteren van de verkoop van ABN AMRO in zijn geheel groter is dan het recht van het management om zelfstandig te verkopen een dochteronderneming, en dus ontmoedigen potentiële kopers. [7]

Deze contra-klaagde de Bank of America op 15 Mei 2007 heeft de Hoge Raad der Nederland. Op 29 Mei 2007 bepaalt de RBS consortium van ABN AMRO aandeelhouders van een 71 miljard euro bod op ABN AMRO, LaSalle uitdrukkelijk ook de bank voor. Op 13 Juli 2007 won toen de Bank of America rechtszaak door de LaSalle verkoop. De Raad van Bestuur van ABN AMRO hebben geen toestemming voor de verkoop van haar aandeelhouders, heeft het Hof besloten het resultaat. [8] Op 1 Oktober 2007, werd de verkoop van LaSalle Bank aan Bank of America officieel afgerond.

Ondanks de verkoop van LaSalle Bank een verbetering van de RBS consortium op 16 Juli 2007 haar aanbod door het verhogen van het contante gedeelte van de aankoopprijs aanbod (71 miljard euro) van 73% naar 90%. [9] Dit aanbod was tot de 5e Limited in oktober 2007. Op 6 Augustus 2007 Barclays herhaalden hun aanbod om alleen te kopen van april 2007. Deze bestond grotendeels uit een aandelenruil. Aangezien de prijs van Barclays aandelen daalde met 14% in deze periode, het was eigenlijk lager is dan het aanbod in april. [10] het eens met de meerderheid van de aandeelhouders, dan is de poging om het biedende consortium. Eind oktober maakte het consortium bekend dat hij 95% van de aandelen in bezit heeft. -> Site voor Jan Onderdijk

In oktober 2007 heeft ABN AMRO is een voorwerp van de grootste ooit bank overname van de Fugitives (Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis) genomen. De overnemende banken, de hele wereld activiteiten in de gehele gedeelde eerste plaats op een geografische basis tussen elkaar. Vandaag is de naam van ABN AMRO als een merk-en bedrijfsnaam voor filialen van alle drie de banken verder worden gebruikt. -> Site voor Jan Onderdijk

De ABN AMRO Raad van Bestuur voorzitter Rijkman Groenink kondigde op 10 Oktober 2007, om ontslag te nemen. [14] Toen zijn opvolger, Mark Fisher, een lid van de raad van bestuur van RBS, genomineerd

Met de fusie van de genationaliseerde ABN AMRO en Fortis Bank Nederland werd ook genationaliseerd het bestaan ​​van de betaalde tijd voor ABN AMRO te eindigen, te beginnen met de grootste overname in de bank-geschiedenis 2007e Meer dan drie jaar nadat een consortium nam van de Royal Bank of Scotland (RBS), Santander van Spanje en de Nederlands-Belgische Fortis, ABN AMRO, was op 1 Juni 2010, een nieuw instituut opgericht. Het bestaat nu uit van de onderdelen van ABN AMRO, die Fortis overgenomen, en Nederland en delen van de internationale bankactiviteiten van Fortis zich in eerste instantie bedoeld als een staatsbank, naast ING en de coöperatie Rabobank vormden een derde grote bankinstelling in het land en later (gepland voor 2011 ) worden genomen publiek. Uit te breiden of op te bouwen nieuwe ABN AMRO wil dat hun zakelijke klanten en het internationale bedrijfsleven, zoals het was voor het grootste deel verhuisd naar RBS en Santander. Het ratingbureau Moody's bevestigt dat de nieuw gevormde Instituut ABN AMRO in juli 2010, een evenwichtige mix van particuliere en zakelijke klanten, een sterke kapitaalbasis en een laag risicoprofiel. Maar uitdagingen zijn de hoge kosten van de fusie en het huidige lage winstgevendheid van de bank.
-> Site voor Jan Onderdijk


   
 
 
Kun jij deze site doorsturen naar Jan Onderdijk